Se moramo zahvaliti Beyonce?

Poplava hollywoodske elite na družbenih omrežjih je zajela ves svet. Če spremljamo omrežje TikTok (čeprav je zaokrožilo še povsod drugje), lahko pogosto zasledimo vprašanje, ali se moramo za svoje dosežke zahvaliti Beyonce.

Malo za šalo in malo zares. Že kar nekaj časa smo priča očitkom, da imata Beyonce in njen partner Jay-Z “pod nadzorom” celotno hollywoodsko sceno. Nedavno so zaokrožili posnetki Adele, ki je svojega Grammyja prelomila na pol in eno polovico poklonila Beyonce, saj jo je v tej kategoriji premagala. Spomnimo se tudi trenutka, ko je Kanye West na podelitvi nagrad prekinil govor Taylor Swift, ko je prejela nagrado za najboljši album. Takrat je bila pevka stara le 19 let, West pa je pozornost preusmeril na album Beyonce. Zdaj se govori, da naj bi s tem Taylor “rešil”, ker naj ne bi vedela, da se mora zahvaliti. Tako se sedaj mnogi v šali za svoje dosežke zahvaljujejo Beyonce – trend, ki je postal prava parodija.

Res se lahko vprašamo, kaj se dogaja v Hollywoodu? Obtožbam znanega reperja Seana Diddyja Combsa kar ni videti konca, med vpletenimi naj bi bilo kar nekaj znanih imen. Med njimi sta tudi Beyonce in Jay-Z, njegova dolgoletna prijatelja, pa tudi Kanye West in Ashton Kutcher.

Iz vse situacije so se razvile nove teorije zarote, med njimi morda tudi ta o zahvali. Ker pa nam družbena omrežja omogočajo tako hiter pretok informacij in se mlajše generacije vedno bolj zatekajo na TikTok, s tem prispevajo k širjenju takšnih in drugačnih teorij.

Piše: Eva Sorčan

Foto: Beyonce Instagram arhiv