Preden se ta teden odpravite na Odprto kuhno, si poglejte kdo so njeni novinci

Odprta kuhna medse z veseljem pozdravlja ponudnike od blizu in daleč. Poglejte si novince te sezone. Morda vam zapaše langoš, po katerena ne rabite več v Lendavo, košček Italije iz Foccacerie ali pa pridih Grčije.

Odprta kuhna medse z veseljem pozdravlja ponudnike od blizu in daleč. Poglejte si novince te sezone. Morda vam zapaše langoš, po katerena ne rabite več v Lendavo, košček Italije iz Foccacerie ali pa pridih Grčije.

Po fokačo: Pronto! Foccaceria

Pravi užitek v hrani ne zahteva kompliciranosti. Pronto! Foccacia je mestni bistro, kjer pripravljajo krepke, sočne sendviče po receptih svojega italijanskega šefa. Preprosta je tudi njihova skrivnost: fokača, ki jo pečejo sami, sveža in hrustljava, natanko takšna kot v Italiji. Iz tam so tudi prav vse sestavine, ki šibijo njihove sendviče – vegetarijanske ali mesne, tutto è possibile!

Langoš Atelier kar v Ljubljani

Nasvet. Ko se naslednjič odpravite v Lendavo, se ustavite pri stojnici Langoš Atelierja, kjer vam bodo ocvrli najboljši langoš, kar ste ga kdaj imeli možnost poskusiti. Če še niste bili v Lendavi in če pojma nimate, kaj langoš sploh je, je vse okej – letos bo po tej priljubljeni prekmurski jedi, ki bi jo pogojno lahko opisali kot neke vrste ocvrto palačinko, dišalo tudi na Pogačarjevem trgu. S česnom, smetano, bučnim oljem, tünko ali burrato, saj je vseeno – pred vami jih bodo na hitro scvrli in postregli z nadevom po vaši želji. Jedli jih boste kar z roko. Fino, ne?

Košček Grčije iz Greek taverne Lyra

Mediteran, sonce, morje, musaka, melitzanosalata, feta, tatziki, ouzo, … Ja, Grčija!

Taverna Lyra se skriva v prijetnem kotičku ljubljanskega Viča, kar pa ne pomeni, da ji je tudi uspelo ostati pod radarjem ljubiteljev grške kulinarike. S svojimi kosili, avtentično grško hrano ter sproščenimi grškimi večeri se je že dodobra zasidrala v srca vseh, ki so prestopili njen prag.

Okusi, vonji in karakter Grčije bodo letos osvajali srca tudi ob petkih. τέλεια!

Repost: Odprta kuhna

Najbolj brano

Najbolj samozavestno se počutim takrat, ko mi je resnično udobno v svojem telesu. To...

Ni bi bila le baletna uprizoritev, temveč potop v človeške odnose, napetosti, bližine in...

Ste se kdaj vprašali, kako bi izgledala večerja, če bi jo servirali v srcu...

Sorodne objave

V sredo, 20. avgusta 2025, ob 20.30 bodo ljubljanske Križanke zaživele v znamenju glasbe,...

Z ustanoviteljem podjetja iProm in laboratorija Rotoba, ki se ukvarja z umetno inteligenco, Simonom...

Loewe, dolgoletna španska luksuzna modna hiša, ki jo je do leta 2025 soustvarjal kreativni...

Ostanite na tekočem

Prijavite se na naša e-obvestila in bodite obveščeni o novostih.