Preden se ta teden odpravite na Odprto kuhno, si poglejte kdo so njeni novinci
Odprta kuhna medse z veseljem pozdravlja ponudnike od blizu in daleč. Poglejte si novince te sezone. Morda vam zapaše langoš, po katerena ne rabite več v Lendavo, košček Italije iz Foccacerie ali pa pridih Grčije.
Odprta kuhna medse z veseljem pozdravlja ponudnike od blizu in daleč. Poglejte si novince te sezone. Morda vam zapaše langoš, po katerena ne rabite več v Lendavo, košček Italije iz Foccacerie ali pa pridih Grčije.
Po fokačo: Pronto! Foccaceria
Pravi užitek v hrani ne zahteva kompliciranosti. Pronto! Foccacia je mestni bistro, kjer pripravljajo krepke, sočne sendviče po receptih svojega italijanskega šefa. Preprosta je tudi njihova skrivnost: fokača, ki jo pečejo sami, sveža in hrustljava, natanko takšna kot v Italiji. Iz tam so tudi prav vse sestavine, ki šibijo njihove sendviče – vegetarijanske ali mesne, tutto è possibile!
Langoš Atelier kar v Ljubljani
Nasvet. Ko se naslednjič odpravite v Lendavo, se ustavite pri stojnici Langoš Atelierja, kjer vam bodo ocvrli najboljši langoš, kar ste ga kdaj imeli možnost poskusiti. Če še niste bili v Lendavi in če pojma nimate, kaj langoš sploh je, je vse okej – letos bo po tej priljubljeni prekmurski jedi, ki bi jo pogojno lahko opisali kot neke vrste ocvrto palačinko, dišalo tudi na Pogačarjevem trgu. S česnom, smetano, bučnim oljem, tünko ali burrato, saj je vseeno – pred vami jih bodo na hitro scvrli in postregli z nadevom po vaši želji. Jedli jih boste kar z roko. Fino, ne?
Košček Grčije iz Greek taverne Lyra
Mediteran, sonce, morje, musaka, melitzanosalata, feta, tatziki, ouzo, … Ja, Grčija!
Taverna Lyra se skriva v prijetnem kotičku ljubljanskega Viča, kar pa ne pomeni, da ji je tudi uspelo ostati pod radarjem ljubiteljev grške kulinarike. S svojimi kosili, avtentično grško hrano ter sproščenimi grškimi večeri se je že dodobra zasidrala v srca vseh, ki so prestopili njen prag.
Okusi, vonji in karakter Grčije bodo letos osvajali srca tudi ob petkih. τέλεια!
Repost: Odprta kuhna