Smrečica iz sirovih ocvrtkov: praznična jed, ki jo najprej občudujemo, potem pa pojemo

V decembru se kuhinja spremeni v prostor topline, počasnih večerov in drobnih ritualov, ki nas povezujejo. Prav takšna je tudi smrečica iz sirovih ocvrtkov, jed, ki ni le okusna, temveč tudi izjemno prikupna na pogled. Rahli sirovi ocvrtki, stopljen sir, rdeči in zeleni detajli ustvarijo praznično kompozicijo, ki skoraj deluje kot okras na mizi. Skoraj, saj vonj po pečenem siru hitro prepriča tudi najbolj zadržane.

V decembru se kuhinja spremeni v prostor topline, počasnih večerov in drobnih ritualov, ki nas povezujejo. Prav takšna je tudi smrečica iz sirovih ocvrtkov, jed, ki ni le okusna, temveč tudi izjemno prikupna na pogled. Rahli sirovi ocvrtki, stopljen sir, rdeči in zeleni detajli ustvarijo praznično kompozicijo, ki skoraj deluje kot okras na mizi. Skoraj, saj vonj po pečenem siru hitro prepriča tudi najbolj zadržane.

Ta recept je idealen za druženja, praznične večere ali kot presenečenje za goste, ko želite na mizo postaviti nekaj preprostega, a vizualno posebnega. Smrečica ni le jed, temveč povabilo k ustvarjanju, vsak jo lahko okrasi po svoje in ji doda osebni pečat.

Za pripravo potrebujemo Ocvrtke s sirom Pekarne Pečjak, ki jih še zamrznjene razporedimo po večjem pekaču, obloženem s peki papirjem. Ocvrtke zložimo v obliko smrečice, pri čemer si lahko pomagamo z različnimi velikostmi, da dobimo značilno silhueto. Nato jih potresemo z naribanim sirom, edamec, gauda ali mozzarella bodo poskrbeli za lepo topljenje in bogat okus.

Sledi najbolj igriv del priprave: okraševanje. Smrečico pred peko okrasimo s pisanimi dodatki, kot so rdeča paprika, koruza in drobnjak. Več barv kot uporabimo, lepši bo končni videz. Odlično se obnesejo tudi olive, kapre ali paprike drugih barv tukaj ni pravil, le domišljija.

Pripravljeno smrečico pečemo v pečici, ogreti na 190 stopinj Celzija, približno 15 do 20 minut, oziroma toliko časa, da se sir lepo stopi in ocvrtki postanejo zlato zapečeni. Ko jo vzamemo iz pečice, dodamo še zaključne detajle: narezane češnjeve paradižnike, nadrobljen feta sir in sveža zelišča, ki jedi dodajo svežino in kontrast.

Smrečico iz sirovih ocvrtkov lahko postrežemo samostojno ali z različnimi omakami, kot so guacamole, nacho omaka ali drugi priljubljeni praznični dodatki. Je jed, ki spodbuja deljenje, trganje kosov in sproščeno druženje okoli mize.

Če želite pripravo videti tudi v video obliki, je videorecept na voljo na spletni strani Pekarne Pečjak. Naj ta praznična smrečica v vaš dom prinese toplino, ustvarjalnost in skupne trenutke, tiste, ki štejejo največ.

Sestavine:

  • 500 g Ocvrtkov s sirom Pekarne Pečjak
  • 200 g naribanega sira (edamec, gauda, mozzarella)
  • paprika, koruza, drobnjak – za okrasitev pred peko
  • češnjev paradižnik, granatno jabolko, različna sveža zelišča- za okrasitev po končani
  • peki
  • 50 g feta sira

Navodila za pripravo:

  1. Sirove ocvrtke Pekarne Pečjak še zamrznjene razporedimo po večjem pekaču, obloženem s peki papirjem. Razporedimo jih v obliki smrečice.
  2. Smrečico potresemo z naribanim sirom in okrasimo s poljubnimi dodatki. Bolj kot bodo pisani, lepša bo smrečica na pogled. Evita je za dekoracijo uporabila rdečo papriko, koruzo in drobnjak. Lahko pa izberete tudi na kolobarje narezane olive, kapre, paprike drugih barv, karkoli se vam zdi primerno… Prepustite se svoji domišljiji!
  3. Smrečico pečemo v vnaprej ogreti pečici, pri 190 stopinjah 15 do 20 minut, oziroma toliko dolgo, da se sir lepo stopi.
  4. Ko je smrečica pečena, jo potresemo še z narezanim češnjevim paradižnikom, nadrobljenim feta sirom in svežimi zelišči. Po želji ocvrtke postrežemo z različnimi omakami (guacamole, nacho…).

Najbolj brano

Insiderski pogled v zgodovino, elito in skrivnosti alpske ikone....

Damiani je ena najbolj prepoznavnih italijanskih draguljarskih hiš, ki že stoletje gradi svojo identiteto...

V digitalnem svetu, kjer živimo med nenehnim scrollanjem, hitrimi kliki in instant vsebinami, se...

Jacquemus in Nike sta ponovno združila moči in tokrat dobesedno segla više kot kadarkoli...

Sorodne objave

V svetu ustvarjanja vizualnih vsebin so portreti in selfiji postali vsakodnevna komunikacijska valuta. A...

Božični trgi že dolgo niso več le stojnice s kuhanim vinom in okraski. Advent...

Posel z Warner Bros je uradno sklenjen, a se zgodba šele začenja...

V srcu Pariza, na eleganten način skrit med drevoredi avenije Champs-Élysées, stoji kino, ki...

Ostanite na tekočem

Prijavite se na naša e-obvestila in bodite obveščeni o novostih.